Kwaliteit van productinformatie

Om succesvol te verkopen

Goede productinformatie is belangrijk voor het succesvol verkopen van je assortiment via bol.com. Deze informatie helpt de klant namelijk om zich een goed beeld te vormen van zijn eventuele aankoop. Hier lees je alles over kwalitatief goede productinformatie.

Hoe completer de productinformatie is, hoe beter vindbaar jouw artikel is – zowel binnen bol.com als via externe zoekmachines als Google. Echter is niet alle productinformatie even essentieel. Om aan te geven welke productinformatie het belangrijkst is om in te vullen, worden hierin drie niveaus onderscheiden:

 • Minimale informatie
 • Aanvullende informatie
 • Optionele informatie
 • Voeg je productinformatie toe via Excel? Dan kun je de verschillende niveaus van productinformatie herkennen aan de volgende kleuren:

  Kleur Betekenis Wijzigbaar
  Wit Minimaal vereiste productinformatie om je artikel te koop te kunnen zetten. Ja
  Geel Essentiële informatie om je artikel vindbaar te maken via bol.com. Ja
  Groen Belangrijke en aanvullende informatie voor klanten die informatie zoeken over het artikel. Ja
  Zwart Deze informatie wordt niet verwerkt, omdat deze niet relevant is gebleken voor het artikel. Nee
  Grijs Over dit artikel is productinformatie bekend bij bol.com. Informatie toevoegen kan, maar wordt alleen verwerkt als het de bestaande productinformatie kwalitatief verbetert. Niet altijd

Kwaliteit op artikelniveau

Wanneer je een artikel bekijkt in je verkoopaccount, kun je aan de status zien wat we kwaliteit van de productinformatie van dit artikel is.

Ook kun je, op de ‘Mijn aanbod’ pagina, linksboven filteren op ‘Productinformatie’. Daarmee kun je bijvoorbeeld alle artikelen waarvan de informatiekwaliteit ‘Zwak’ is uitfilteren en direct verbeteren.

Er zijn vijf mogelijke kwaliteitsstatussen:

Status Betekenis
Zwak Je artikel is niet verkoopbaar. De productinformatie van dit artikel is namelijk nog onvoldoende gevuld om het artikel te koop te zetten. Vul daarom de minimale informatie in.
Zwak Je artikel is nog moeilijk vindbaar, omdat er belangrijke gegevens over het artikel ontbreken. We raden je aan om tenminste de minimale informatie toe te voegen.
Oké Je artikel is prima vindbaar, al is er nog ruimte voor verbetering. Om het artikel beter vindbaar te maken en daarmee klanten te helpen bij hun aankoop, vul je ook de aanvullende informatie over het artikel in.
Sterk Je artikel is goed vindbaar. Om het artikel compleet te maken hoef je alleen nog de optionele informatie over het artikel in te vullen.
Zeer sterk Je artikel is uitstekend vindbaar. Alle informatie over het artikel is beschikbaar voor je klanten bij bol.com.
Tip!

Je kunt het invoeren van je productinformatie ook gratis uitbesteden. Meer informatie vind je op de pagina Productinformatie online laten zetten via bol.com.

Niet gevonden wat je zocht?

Partnerservice staat voor je klaar