Offer- en productinformatie

Alle informatie over de artikelen die je aanbiedt via bol.com

Van elk artikel dat je aanbiedt via bol.com, is informatie nodig – namelijk informatie over het offer en over het artikel. Door de informatie over het offer weet de klant tegen welke voorwaarden hij het artikel kan kopen. Daarbij kan hij het artikel op basis van de productinformatie zo goed mogelijk beoordelen voor aankoop.

De artikelen die je aanbiedt via bol.com, worden zichtbaar op een productpagina.

Op de productpagina komt alle informatie over jouw artikel samen, namelijk:

 • Van elk artikel voer je de prijs, voorraad en levertijd in. Dit is het offer bij jouw artikel.
  Daarbij geldt:

  • Deze informatie kan per aanbieder verschillen.
  • Een artikel kan daardoor verschillende prijzen of levertijden hebben.

   
  Je kunt deze informatie over prijs, voorraad en levertijd altijd aanpassen, afhankelijk van je mogelijkheden. Daarom kun je deze offerinformatie apart van de productinformatie invoeren in je verkoopaccount.

  Belangrijk voor het invoeren van jouw levertijd

  Wanneer je je levertijd invoert in het verkoopaccount, dan doe je dit automatisch in werkdagen. Echter wordt je levertijd, als je offer online staat bij bol.com, gecommuniceerd in weekdagen. En dat kan verwarrend zijn bij weekenden of feestdagen. Omdat dit geen werkdagen zijn, worden deze dagen vanzelf gerekend als weekdagen en daardoor kan het zo zijn dat je leverbelofte op de website afwijkt van de leverbelofte in je verkoopaccount.

  Tip!

  Kun jij uitgebreidere leveropties bieden en bijvoorbeeld bezorgen op zaterdag of maandag? Geef dit dan door in je verkoopaccount – hier lees je hoe.

 • Van elk artikel voer je de titel, afbeelding(en) en een beschrijving in. Dit is de productinformatie bij jouw artikel.

  Wanneer je een artikel verkoopt dat ook door andere leveranciers of partners aangeboden wordt via bol.com, dan wordt de productinformatie van dit artikel voor klanten samengevoegd tot één productpagina. Je kunt hier dus gewoon gebruik van maken. En eventueel kun je er ook aanpassingen of verbeteringen in aanbrengen.

  Andersom werkt het precies zo; wanneer je een artikel verkoopt via bol.com, kan er door andere aanbieders van hetzelfde artikel ook gebruikgemaakt worden van jouw productinformatie.

  Belangrijk om te weten over productinformatie

  Meer informatie over productinformatie vind je in de Gebruikersvoorwaarden Zakelijk Verkopen via bol.com. Daarbij is het volgende belangrijk om te weten:

  • Wanneer productinformatie niet door jou aangeleverd is, is het ook niet toegestaan om hier buiten bol.com gebruik van te maken.
  • Artikelomschrijvingen dienen vrij te zijn van verwijzingen naar eigen of andere websites.
  • De productinformatie mag geen inbreuk maken op de rechten van derden waaronder begrepen, maar niet beperkt tot, intellectuele eigendomsrechten. Hierbij kun je denken aan merkrechten en auteursrechten.
  • Je bent zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de wet- en regelgeving voor de informatie die je verstrekt en de artikelen die je aanbiedt.
Niet gevonden wat je zocht?

Partnerservice staat voor je klaar