Track & trace nummer

Zo kunnen klanten hun bestelling volgen

Om tevreden klanten te houden, is het belangrijk dat ze hun bestellingen op tijd ontvangen. Daarbij is bekend dat klanten het fijn vinden om te weten waar hun bestelling is en wanneer zij deze thuis kunnen verwachten. Met een track & trace nummer ben je hen dus nog beter van dienst. Hier lees je hoe je een track & trace nummer kunt toevoegen aan je bestellingen.

Een track & trace nummer is voor je klant altijd een wenselijke toevoeging aan de bestelling. Bij pakketten is een track & trace nummer zelfs verplicht – voor briefpost en bezorgafspraken geldt dat niet.

Afhankelijk van de manier waarop je de bestelling bij de klant laat bezorgen, zijn er drie manieren om een track & trace nummer toe te voegen:

 • Wanneer je jouw verzendzegels met korting koopt via ‘Voordelig verzenden via bol.com’, ontvang je automatisch een track & trace nummer. Zodra jij de bestelling bevestigt, ontvangt de klant een e-mail met daarin het track & trace nummer, de bezorgdienst en de verwachte leverdatum.

 • Verzend je jouw bestellingen via een eigen bezorgdienst? Dan kun je het track & trace nummer toevoegen in je verkoopaccount. Hoe, dat lees je in stap 2 op de pagina ‘Verzenden’. Na bevestiging van de bestelling wordt automatisch een e-mail gestuurd naar de klant, zodat hij het pakket kan volgen.

  Werk je via de API? Dan kun je automatisch een track & trace nummer, verwachte leverdatum en de bezorgdienst meegeven. Heb je hier vragen over, neem dan contact met de specialist die de koppeling voor je geïnstalleerd heeft. Voor aanvullende vragen je terecht bij Partnerservice.

 • Kies voor bezorgdienst ‘Bezorgafspraak’. Vervolgens kun je daaronder je eigen kenmerk en een track & trace nummer invoeren. Neem voor de bezorgafspraak telefonisch contact op met de klant of stuur de klant een e-mail omtrent de bezorgafspraak.

De weging van track & trace nummers in je prestatiescore

Een track & trace nummer is belangrijk voor je scores op de servicenormen, omdat het invloed heeft op de klanttevredenheid. Daarom telt het mee bij:

In je verkoopaccount krijg je in het menu ‘Prestaties’ meer inzicht in je scores op deze (en ook alle andere) servicenormen.

Veelgestelde vragen

 • Ja, nadat je de bestelling hebt bevestigd kun je hier zowel via je verkoopaccount als via de API nog een track & trace nummer aan toevoegen.

  In je verkoopaccount werkt dit als volgt: ga naar het menu ‘Bestellingen’, klik op ‘Verzonden’ en kies vervolgens bij de betreffende bestelling op ‘Vul de verzendgegevens in’. Hier kun je alsnog de bezorgdienst en het track & trace nummer invullen.

Niet gevonden wat je zocht?

Partnerservice staat voor je klaar

Hoera!

Zakelijk Verkopen is vernieuwd en heet nu Partnerplatform

Wat is nieuw?

 • Makkelijker vinden wat je nodig hebt
 • Mogelijkheden om je feedback te delen
 • Meer diensten die jou helpen ondernemen
 • De uitstraling, vorm en functionaliteiten

En dit is pas het begin

Het Partnerplatform wordt continu voor jou verrijkt, tot een plek waar je terecht kunt voor inspiratie en uitwisseling van ideeën – naast alle informatie die je nodig hebt. Zodat we samen kunnen groeien.