Verzenden

Bestellingen verzenden met de bezorgdienst van jouw voorkeur

Je kunt voor het versturen van je bestellingen verzendzegels van PostNL, DPD, DHL en bpost met korting kopen via bol.com. Hier lees je meer over ‘Voordelig verzenden via bol.com’. Wil je bestellingen liever verzenden met de bezorgdienst van jouw voorkeur, dan kan dat ook. Op deze pagina vind je meer informatie over de optie ‘Andere verzendwijze’.

Met ‘Andere verzendwijze’ koop je je verzendzegels niet in je verkoopaccount, maar regel je de verzending zelf elders. In onderstaand stappenplan lees je hoe het werkt als je voor een andere verzendwijze kiest.

1. Kies je verzendwijze

In het menu ‘Bestellingen’ kun je bij ‘Openstaand’ aan de rechterkant van de bestelling kiezen voor ‘Andere verzendwijze’.

Het is ook mogelijk hier meerdere bestellingen tegelijk te selecteren voor verzending, door de vakjes voor meerdere bestellingen aan te vinken en bij een van deze bestellingen te kiezen voor ‘Andere verzendwijze’.

2. Selecteer de vervoerder

Vervolgens kun je de bezorgdienst van jouw voorkeur selecteren. Voer hierbij de track & trace nummer van het pakket in en klik op ‘Bevestigen’.

3. Download de pakbonnen

Je krijgt een overzicht van de zojuist bevestigde bestellingen. Download hier de bijbehorende pakbonnen. Je kunt deze ook in bulk downloaden, ofwel allemaal tegelijk.

Je kunt de verzendzegels en pakbonnen ook nog op een later moment downloaden, onder het tabblad ‘Verzonden’. Wil je meer bestellingen behandelen? Klik dan onderaan op ‘Ga terug naar openstaande bestellingen’.

Veelgestelde vragen

 • Wanneer je geen track & trace nummer hebt, hoef je deze ook niet in te vullen en kun je het veld leeg laten. Wel is het hierbij belangrijk om bij bezorgdienst te kiezen voor een van de volgende drie opties:

  • PostNL briefpost
  • bpost briefpost
  • briefpost

  Zo krijgt jouw klant in ieder geval de juiste bevestiging per e-mail en weet hij dat hij niet thuis hoeft te blijven voor de bezorging, omdat het pakketje door de brievenbus past.

 • Dat is mogelijk wanneer je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • De gegevens van de afzender dienen op de bestelling te worden geplaatst, bij voorkeur linksboven
  • Je kunt bestellingen uitsluitend aanbieden via het PostNL klantnummer via Mijnpost account
  • Bestellingen verzonden met Port Betaald mogen nooit in de brievenbus