Aan de slag met onze nieuwe dienst Verzenden via bol.com

De leverbelofte ‘Voor 23:59 besteld, morgen in huis’ ook voor jouw assortiment, tegen een scherp tarief.

Lever je vanuit Nederland? Dan kun je gebruikmaken van de dienst Verzenden via bol.com, waarmee de leverbelofte ‘Voor 23:59 besteld, morgen in huis’ ook voor jouw artikelen geldt. Deze snelle leverbelofte zorgt voor meer verkopen en dat tegen lage verzendkosten, zonder dat je zelf verantwoordelijk bent voor de prestaties van de vervoerder. En dat heeft vele voordelen!

De voordelen

Dit zijn alle voordelen van Verzenden via bol.com op een rijtje:

 • Door het schaalvoordeel dat we samen creëren, heeft Verzenden via bol.com scherpe tarieven:

  PostNL Red je Pakketje
  Brievenbuspakje NL-NL €2,90 €3,95
  Pakket NL-NL €4,26 €4,53
  Pakket NL-BE €4,60 Niet beschikbaar
  Drop-off (per pakket) +€0,25 +€0,95
  Pick-up (v.a. 21 pakketten) Niet beschikbaar €12,- (per pick-up)
 • Levert een vervoerder een pakket te laat af? Dan heeft dat geen gevolgen meer op de beoordeling van jouw servicenormen. Wanneer je gebruikmaakt van Verzenden via bol.com, ben je alleen verantwoordelijk voor het op tijd aanleveren van de bestellingen bij de vervoerder. Dit is dan ook wat meetelt in je prestatiescores. Vervolgens is de vervoerder er verantwoordelijk voor dat het pakket op tijd bij de klant is.

 • Artikelen met de leverbelofte ‘Voor 23:59 besteld, morgen in huis’ worden vaker gekozen door klanten. Je verkopen kunnen door het gebruik van deze dienst dus stijgen!

 • Alle gangbare pakketpost-afmetingen kunnen verzonden worden via deze dienst. Ook briefpost kan via deze dienst worden verzonden. Alleen artikelen die in de zogenaamde XL-formaten vallen zijn uitgesloten.

 • Bij minder dan 21 pakketten breng je de pakketjes dagelijks zelf naar een afleverpunt van PostNL of Red je Pakketje. Zijn het er meer dan 21? Dan kun je de pakketten het best bij je laten ophalen door een ophaalservice.

 • Doordat je zelf niet meer verantwoordelijk bent voor de levering door vervoerders, nemen we alle klantvragen over de levering uit handen. Je ontvangt dus alleen nog de klantvragen over de artikelen zelf. Scheelt weer!

 • Raakt een bestelling na het inleveren vermist? Dan wordt tot 75 procent van de verkoopprijs van de inhoud van de bestelling vergoed. Daarnaast worden de gemaakte logistieke kosten volledig aan je terugbetaald.

Zo werkt het

Bestellingen die tijdens jouw werktijd worden gedaan, draag je dezelfde dag nog over aan PostNL en worden de volgende dag bezorgd. Een bestelling die na werktijd binnenkomt, draag je de eerstvolgende dag in de ochtend over aan bezorgdienst Red je Pakketje en wordt dezelfde dag bij de klant bezorgd. Zo kun je altijd ‘vandaag besteld, morgen in huis’ bieden! En dat werkt zo:

 • 1. Meld je aan voor Verzenden via bol.com

  Verzend je vanuit Nederland? Klik hier voor het aanmeldformulier.

  2. Zet je assortiment om naar Verzenden via bol.com

  Ga in je verkoopaccount naar ‘Mijn artikelen’ en selecteer bij levertijd de optie ‘VVB’.

  3. Bestelling ontvangen

  Heb je een bestelling ontvangen van artikelen waarbij je de leverbelofte Verzenden via bol.com hebt ingesteld? Ga in het verkoopaccount naar het scherm ‘Verzenden via bol.com’.

  4. Selecteer een verzendzegel

  Er wordt een label voorgesteld. Als je wilt kun je dit label aanpassen en bijvoorbeeld in plaats van een brievenbuszegel toch kiezen voor een pakketzegel of voor het wisselen van vervoerder.

  5. Download

  Klik op ‘Download’ om de verzendzegel te downloaden.

  6. Verzenden

  Klik op ‘Verzenden’. Nu heb je alle stappen in het verkoopaccount doorlopen.

  7. Pakket(ten) inleveren

  Kies de juiste werkwijze om je pakket(ten) op tijd in te leveren:

  Levering volgende dag Levering zelfde dag
  Minder dan 21 pakketten Wegbrengen naar PostNL-punt Wegbrengen naar Red je Pakketje punt
  Meer dan 21 pakketten Laten ophalen door Red je Pakketje

  8. Klaar!

  Jouw werk zit erop, het is nu aan de vervoerder om elke bestelling op tijd bij de klant te krijgen. Jij bent hier verder niet verantwoordelijk voor en kunt er dus ook niet meer op aangesproken worden.

  9. Facturatie

  Een overzicht van alle inkomsten en uitgaven vind je op je Alles-in-1 factuur, die je elke maand ontvangt in je verkoopaccount. Ook Verzenden via bol.com is hierin opgenomen.

Heb je vragen over het vervoer van je bestellingen? Neem dan contact op met verzendenvia@bol.com.