Bol.com retourservice of eigen retourservice

De retourservice biedt jou een geautomatiseerd retourproces met lagere retourkosten per pakket

Bol.com vergoedt deels de retourkosten

Klanten kunnen de artikelen die ze kopen via bol.com altijd gratis retourneren. Echter zitten hier voor jou als verkopende partij natuurlijk wel kosten aan verbonden en daarin willen we je graag tegemoet komen. Daarom bieden we een retourzegelservice aan, waarmee we de retourkosten deels vergoeden. Je kunt met deze service namelijk retourzegels voor brievenbuspakjes en pakketten aanschaffen tegen een voordelig tarief.

Automatisch retourproces

We willen het retourproces voor jou en de klant zo makkelijk mogelijk maken. Via de bol.com retourservice zorgen wij ervoor dat het retourproces automatisch verloopt.

 • Direct na de retourmelding ontvangt de klant een retourzegel in het klantaccount
 • Automatisch een track & trace gekoppeld en zichtbaar in je verkoopaccount
 • Je vindt deze kosten automatisch terug op je Alles-in-1 factuur. Wij brengen alleen kosten in rekening wanneer de retourzegel daadwerkelijk is gebruikt.
Let op!

Wil je geen gebruik maken van de bol.com retourservice? Dan dien je zelf een retourservice aan te bieden waarmee klanten hun artikelen kosteloos naar je kunnen terugsturen. In dat geval dien je de klant te voorzien van jouw eigen retourzegel en heldere retourinstructies.

Bol.com retourservice

 • Wil je gebruikmaken van de voordelige retourzegels? Dan kun je dit doorgeven in je verkoopaccount.

  1. Ga rechtsboven naar Instellingen,
  2. Klik onder ‘Mijn winkel’ op ‘Retouren’
  3. Kies vervolgens voor ‘Retourwijze’.
  4. Hier kun je bovenaan aanklikken dat je gebruik wil maken van de bol.com retourservice.
  5. Bevestig je keuze met de knop ‘Opslaan’.
  De retourwijze invullen
 • Soort verzending Verzending van/naar Prijs (excl. btw)
  Brievenbuspakketje Binnen Nederland € 1,27
  Pakket (standaardafmetingen) Binnen Nederland
  € 2,13
  Pakket (standaardafmetingen) Binnen België
  € 2,29
  Pakket (standaardafmetingen) Van Nederland naar België
  € 2,41
  Pakket (standaardafmetingen) Van België naar Nederland
  € 2,33

  Wij brengen alleen kosten in rekening wanneer de retourzegel daadwerkelijk is gebruikt.

 • Verkoop je ook over de grens en wil je gebruikmaken van de retourservice? Zorg dan dat je een volledig huisadres in Nederland of België opgeeft als retouradres. Wanneer je over de grens verkoopt is het namelijk niet mogelijk om een postbusnummer of antwoordnummer als retour te gebruiken.

 • Wanneer de klant een artikel retour meldt in zijn koopaccount, kan hij automatisch een retourzegel downloaden voor een brievenbuspakje of pakket. Daarna plakt hij deze op de zending en stuurt hij de bestelling retour. Pas wanneer de retourzegel daadwerkelijk gebruikt is, worden er bij jou kosten voor gerekend. Je vindt deze kosten terug op je Alles-in-1 factuur, bij ‘Bijdrage aan retourzegel(s)’.

 • Heb je de bestelling met een bezorgafspraak bij de klant afgeleverd en dient deze op dezelfde manier geretourneerd te worden? Geef dit dan aan in je verkoopaccount door bij ‘Retouren’ te klikken op ‘Ophaalservice’. Wanneer je hier instelt dat je retouren ophaalt bij de klant, dan geldt de retourservice niet en kun je contact opnemen met de klant om een ophaalafspraak te maken. Om misverstanden en extra kosten te voorkomen, is het belangrijk om duidelijk te zijn over het moment van ophalen en de manier waarop het artikel verpakt dient te worden. Deze ophaalservice dient ook gratis te zijn voor de klant.

 • De maximale afmetingen en gewicht van de verschillende bezorgdiensten zijn hetzelfde als bij de Voordelig verzenden via bol.com verzendzegels.

Eigen retourservice

  1. Ga in je verkoopaccount naar instellingen (rechtsboven op je verkoopnaam klikken)
  2. Ga onder het kopje ‘mijn winkel’ en klik op ‘Retouren’
  3. Klik in het menu links op ‘Retourwijze’
  4. Klik op ‘Ik regel het zelf’ en vervolgens op ‘opslaan’
  5. Klik in het menu links op ‘Instructies’
  6. Vul hier in hoe de klant kosteloos naar jou kan retourneren. Let op: bij de standaard retourinstructies kan de klant niet gratis retourneren met het ‘retouretiket’. Hier moet jij zelf voor zorgen