Administratie

Lees hier alles omtrent de financiële afhandeling van Logistiek via bol

Alle inkomsten van de maand, dus bestellingen die je zelf hebt verstuurd en die zijn verstuurd met Logistiek via bol, worden gebundeld in één overzichtelijke factuur: de Verkoopfactuur. Hierin zijn alle inkomsten bij elkaar opgeteld minus alle uitgaven, zoals pick en pack- en voorraadkosten. Retouren worden verrekend in de periode waarin de retour plaatsvindt.

Je vindt de Verkoopfactuur in je verkoopaccount onder het tabblad ‘Financiën’.

De Verkoopfactuur is beschikbaar op de 1e dag van de volgende maand. Via de knop ‘Download factuur’ kun je een overzicht van inkomsten en uitgaven van de vorige maand downloaden. De details van deze inkomsten en uitgaven kun je via de factuurspecificatie inzien. De factuurspecificatie kun je downloaden via de dropdown knop.

Dagrapportage

Hiermee heb je dagelijks inzicht in je voorraad, bestellingen en retouren. Deze rapportage wordt één keer per dag verwerkt en kun je tot 28 dagen terug downloaden; in dit rapport zie je gegevens tot 14 dagen terug.

1. Open de Logistiek via bol dagrapportage

Deze vind je in je verkoopaccount onder ‘Artikelen’ – ‘Logistiek via bol’ – ‘Mijn Logistiek via bol dagrapportage’

2. Bekijk tabblad 1 voor de toelichting

In deze tab wordt het Logistiek via bol dagrapportage uitgelegd. Aan de rechterzijde vind je daarbij een per veld een link naar een relevant artikel.

3. Bekijk tabblad 2 voor ‘Productinformatie’, ‘Gisteren’ en ‘Overzicht 14 dagen’

Binnen deze tab beschrijven de meest linker kolommen je productinformatie, de middelste kolommen gaan over het overzicht van de gister en de rechter kolommen over de afgelopen 14 dagen. In het toelichtingstabblad staat een korte omschrijving per kolom.

4. Bekijk tabblad 3 voor de details

Binnen deze tab lees je de details per artikel. De meest linker kolommen geven de productinformatie per artikel weer en de rechter kolommen de details wat betreft het aantal bestelde artikelen per dag, sales in EUR per dag en aantal retour ontvangen artikelen.

Btw over de grens

Voor grensoverschrijdende verkopen gelden afwijkende btw-regels (de zogenaamde ‘intracommunautaire leveringen’) met betrekking tot verkopen aan zakelijke klanten en ‘afstandsverkopen’ met betrekking tot verkopen aan particuliere klanten.

Voor meer informatie verwijzen je naar deze pagina voor Nederlandse ondernemers of deze pagina voor Belgische ondernemers.

Partners bekeken ook

deze handige informatie en tips

Uitleg Verkoopfactuur

Een overzicht van alle inkomsten en uitgaven vind je op je Verkoopfactuur, die je elke maand ontvangt in je verkoopaccount.

Voorraadplafond

Op deze pagina lees je alles over het maximum aantal stuks dat jij op kunt slaan met Logistiek via bol.