Uitbetaling

Meer informatie over je Alles-in-1 factuur

Bij een bestelling betaalt de klant aan bol.com en jij ontvangt vervolgens van ons het verkoopbedrag, met inhouding van de gemaakte kosten. Een overzicht van alle inkomsten en uitgaven vind je op je Alles-in-1 factuur, die je elke maand ontvangt in je verkoopaccount.

Op de eerste dag van elke maand ontvang je in je verkoopaccount je Alles-in-1 factuur; dit is de factuur over de voorgaande maand. Op de eerstvolgende werkdag nadat je deze factuur ontvangen hebt, wordt het openstaande bedrag aan je uitbetaald. Afhankelijk van de verwerkingstijd door de bank kan het tot drie dagen duren voor de uitbetaling op je rekening staat.

Je vindt je Alles-in-1 factuur in je verkoopaccount, in het menu ‘Financiën’. Op die pagina kun je de factuur en de bijbehorende specificaties ook downloaden.

Let op!

De factuur en betaalspecificatie zijn beide beschikbaar in het verkoopaccount, op de pagina ‘Financiën’. Hier vind je namelijk aan de rechterkant zowel de knop ‘Download factuur’ als ‘Download specificatie’. Zie ook het voorbeeld onder ‘De Financiën-pagina in je verkoopaccount’ hieronder.

 • Op de pagina ‘Financiën’ staat bovenaan informatie over de huidige factuurperiode en het tussentijdse factuurbedrag. Dit bedrag kan dagelijks veranderen door nieuwe bestellingen, annuleringen en retouren en wordt dagelijks bijgewerkt.

  In de melding achter het tussentijdse factuurbedrag zie je of dit een bedrag is dat je zal ontvangen van bol.com of juist dient te betalen aan bol.com.

  Onder het overzicht staan de facturen per maand, waarbij je ook direct kunt zien of de factuur al voldaan is; zo ja, dan zie je hier een groen vinkje. Ben je op zoek naar een specifieke factuur? Dan kun je die terugvinden door in de zoekbalk het factuur- of bestelnummer in te voeren.

Je Alles-in-1 factuur

Op een Alles-in-1 factuur wordt de uitbetaling van je bestellingen gebundeld. Per maand worden hierop de inkomsten van je bestellingen bij elkaar opgeteld en worden uitgaven, zoals de commissie of verzendzegels, hier ook direct van afgetrokken. Eventuele retouren worden later verrekend.

Regels op de Alles-in-1 factuur

Je Alles-in-1 factuur kan de volgende regels bevatten:

  • Commissie
   Voor elk artikel dat je verkoopt draag je een commissie af, bestaande uit een vast bedrag en een percentage van de verkoopprijs.
  • Correctie commissie
   Wanneer een klant een artikel heeft geretourneerd of een verzending kwijtgeraakt is, dan wordt de eerder in rekening gebrachte commissie gecorrigeerd.
  • Pick&pack kosten
   Per artikel worden kosten gerekend voor het picken en inpakken ervan.
  • Correctie pick&pack kosten
   Wanneer een verzending of retour is kwijt geraakt, of wanneer wij het verkeerde artikel hebben opgestuurd, worden de eerder in rekening gebrachte kosten gecorrigeerd.
  • Verzendkosten
   Per bestelling worden kosten gerekend voor het verzenden ervan.
  • Correctie verzendkosten
   Wanneer een verzending of retour is kwijt geraakt, of wanneer wij het verkeerde artikel hebben opgestuurd, worden de eerder in rekening gebrachte kosten gecorrigeerd.
  • Voorraadkosten
   Per dag en per EAN worden kosten gerekend voor het op voorraad liggen van jouw assortiment in het distributiecentrum.
  • Bijdrage aan retourzegel(s)
   Voor elk retourzegel dat door een klant is gebruikt om een retourzending naar jou te versturen, wordt een bijdrage gerekend.
  • Correctie(s)
   Een (handmatige) correctie die niet onder een van de andere factuurregels hoort.
  • Bijdrage aan pakketzegel(s)
   Voor het versturen van de bestelling naar de klant is gebruikgemaakt van een Voordelig verzenden via bol.com zegel.
  • Bijdrage aan pakketzegel(s) Koninklijke PostNL B.V.
   Wanneer voor de verzending van een bestelling gebruik is gemaakt van een PostNL pakketzegel, worden deze kosten deels door bol.com vergoed en het restbedrag verschijnt op je factuur.
  • Verkoopprijs artikel(en), ontvangen van kopers en door bol.com door te storten
   De prijs van het artikel, dat bol.com heeft geïnd bij de klant. Dit bedrag is inclusief btw, wat de partner zelf nog dient af te dragen bij de belastingdienst.
  • Correctie verkoopprijs artikel(en)
   Wanneer een klant een artikel heeft geretourneerd of een verzending kwijtgeraakt is, dan wordt de eerder uitbetaalde verkoopprijs ingehouden.
  • Compensatie zoekgeraakte artikelen
   Wanneer een verzending is kwijtgeraakt, dan wordt een deel van de waarde van het artikel gecompenseerd.
Tip!

Wil je meer inzicht in je Alles-in-1 factuur? Download dan de factuurspecificatie. Dit is een Excel-bestand waarin per bestelling gespecificeerd wordt wat de inkomsten en kosten zijn. In het tabblad ‘Uitleg’ wordt toegelicht wat de factuurregels inhouden.

Veelgestelde vragen

 • Wanneer je op de derde werkdag na de eerste van de maand nog geen uitbetaling ontvangen hebt, kan dat komen doordat:

  • er feestdagen waren.
  • je rekeningnummer gewijzigd is; je ontvangt het geld binnen 2 tot 3 weken na de wijziging alsnog.
  • het rekeningnummer fout is. In dat geval kunnen we je helpen zodra we het geld van de andere rekeninghouder retour hebben ontvangen.
  • je opbrengst lager was dan de gemaakte kosten, waardoor er geen bedrag overbleef om aan je uit te betalen.
 • Op de Alles-in-1 factuur worden per maand alle opbrengsten en kosten van zowel bestellingen als retouren verrekend. Mocht het zo zijn dat er in een maand meer kosten dan opbrengsten zijn, dan ontvang je een factuur met een ‘Te betalen’ bedrag.

  Een ‘Te betalen’ factuur kan worden betaald door het factuurbedrag, onder vermelding van het factuurnummer, over te maken op rekeningnummer dat op de factuur vermeld staat.

  Openstaande bedragen
  Onder ‘Financiën’ in het verkoopaccount kun je je facturen inzien. Hier kun je, wanneer er nog een openstaand bedrag is, ook zien welk bedrag je dient te voldoen.

  Voor facturen die op de vervaldatum nog open staan, wordt een betalingsherinnering verstuurd naar het bij ons bekende e-mailadres. Dit wordt tot drie keer gedaan. Wanneer de betaling dan niet voldaan is, is bol.com helaas genoodzaakt een incassopartij in te schakelen, waarvoor aanvullende kosten in rekening worden gebracht bovenop het openstaande factuurbedrag. Uiteraard hopen we dit samen te kunnen voorkomen.