Uitbetaling

Meer informatie over je Alles-in-1 factuur

Bij een bestelling betaalt de klant aan bol.com en jij ontvangt vervolgens van ons het verkoopbedrag, met inhouding van de gemaakte kosten. Een overzicht van alle inkomsten en uitgaven vind je op je Alles-in-1 factuur, die je elke maand ontvangt in je verkoopaccount.

Op de eerste dag van elke maand ontvang je in je verkoopaccount je Alles-in-1 factuur; dit is de factuur over de voorgaande maand. Op de eerstvolgende werkdag nadat je deze factuur ontvangen hebt, wordt het openstaande bedrag aan je uitbetaald. Afhankelijk van de verwerkingstijd door de bank kan het tot drie dagen duren voor de uitbetaling op je rekening staat.

Je vindt je Alles-in-1 factuur in je verkoopaccount, in het menu ‘Financiën’. Op die pagina kun je de factuur en de bijbehorende specificaties ook downloaden.

Let op!

De factuur en betaalspecificatie zijn beide beschikbaar in het verkoopaccount, op de pagina ‘Financiën’. Hier vind je namelijk aan de rechterkant zowel de knop ‘Download factuur’ als ‘Download specificatie’. Zie ook het voorbeeld onder ‘De Financiën-pagina in je verkoopaccount’ hieronder.

 • Op de pagina ‘Financiën’ staat bovenaan informatie over de huidige factuurperiode en het tussentijdse factuurbedrag. Dit bedrag kan dagelijks veranderen door nieuwe bestellingen, annuleringen en retouren en wordt dagelijks bijgewerkt.

  In de melding achter het tussentijdse factuurbedrag zie je of dit een bedrag is dat je zal ontvangen van bol.com of juist dient te betalen aan bol.com.

  Onder het overzicht staan de facturen per maand, waarbij je ook direct kunt zien of de factuur al voldaan is; zo ja, dan zie je hier een groen vinkje. Ben je op zoek naar een specifieke factuur? Dan kun je die terugvinden door in de zoekbalk het factuur- of bestelnummer in te voeren.

De alles-in-1-factuur

Op de Alles-in-1 factuur wordt de uitbetaling van je bestellingen gebundeld. Per maand worden hierop de inkomsten van je bestellingen bij elkaar opgeteld en worden uitgaven, zoals de commissie of verzendzegels, hier ook direct van afgetrokken. Eventuele retours worden verrekend in de maand dat je een artikel retour verwerkt. Mocht je meer inzicht willen in je alles-in-1-factuur, dan kun je de bijbehorende factuurspecificatie downloaden.

Uitleg van de alles-in-1-factuur

 • De gemaakte kosten is de optelsom van alle kosten die zijn gemaakt in de maand van de factuur. Deze kosten zijn uiteraard gerelateerd aan het gebruik van bol.com.

  • Commissie
   Voor elk artikel dat je verkoopt draag je een commissie af, bestaande uit een vast bedrag en een percentage van de verkoopprijs.
  • Correctie commissie
   Wanneer een klant een artikel heeft geretourneerd of een verzending kwijtgeraakt is, dan wordt de eerder in rekening gebrachte commissie gecorrigeerd.
  • Pick&pack kosten
   Per artikel worden kosten gerekend voor het picken en inpakken ervan.
  • Correctie pick&pack kosten
   Wanneer een verzending of retour is kwijt geraakt, of wanneer wij het verkeerde artikel hebben opgestuurd, worden de eerder in rekening gebrachte kosten gecorrigeerd.
  • Verzendkosten
   Per bestelling worden kosten gerekend voor het verzenden ervan.
  • Correctie verzendkosten
   Wanneer een verzending of retour is kwijt geraakt, of wanneer wij het verkeerde artikel hebben opgestuurd, worden de eerder in rekening gebrachte kosten gecorrigeerd.
  • Voorraadkosten
   Per dag en per EAN worden kosten gerekend voor het op voorraad liggen van jouw assortiment in het distributiecentrum.
  • Bijdrage aan retourzegel(s)
   Voor elke retourzegel dat door een klant is gebruikt om een retourzending naar jou te versturen, wordt een bijdrage gerekend.
  • Correctie(s)
   Een (handmatige) correctie die niet onder een van de andere factuurregels hoort.
  • Bijdrage aan pakketzegel(s)
   Voor het versturen van de bestelling naar de klant is gebruikgemaakt van een Voordelig verzenden via bol.com zegel.
  • Bijdrage aan pakketzegel(s) Koninklijke PostNL B.V.
   Wanneer voor de verzending van een bestelling gebruik is gemaakt van een PostNL pakketzegel, worden deze kosten deels door bol.com vergoed en het restbedrag verschijnt op je factuur.
  • bol.com Retail Media Groep
   Per afgenomen advertentie campagne via de bol.com Retail Media groep worden er kosten in rekening gebracht. Hieronder vallen advertentie campagnes voor de volgende adverentie middelen: Sponsored Products, Display Advertising Onsite, Display Advertising offsite, Online Magazines of Social Advertising. Voor Sponsored Products geldt dat dit de vernoemde datum in de specificatie de verwerkingsdatum van de kosten in het systeem is, hier zit een vertraging van 4 dagen in. Stel dat datum in de specificatie is 30-1 dan zijn dit de kosten gemaakt op 26-1.
  • Correctie/korting bol.com Retail Media Groep
   Het corrigeren van of korting op van huidige of eerder in rekening gebrachte advertentie kosten vanuit bol.com Retail Media Groep. De datum in de specificatie is de datum van verwerking van de korting of correctie.
  • Compensatie zoekgeraakte artikelen

  Indien er een bedrag uit compensatie is overgeboekt, dan wordt deze getoond onder ‘compensatie zoekgeraakte artikelen’. De compensatie is wettelijk gezien een van btw vrijgestelde post en wordt daarom zonder btw op de factuur getoond.

 • Hier wordt een som gemaakt van alle bevestigde bestellingen (Verkoopprijs artikel(en), ontvangen … ) en alle geretourneerde of LIM bestellingen (Correctie verkoopprijs artikel.. ). Dit samen maakt: Totaal jouw opbrengsten. Dit bedrag is inclusief de btw die klanten hebben betaald. De btw wordt gerekend over de dienst tussen partner en klant. De btw over de opbrengsten moet je dus zelf uitrekenen. Hier kan bol.com niet in adviseren.

  • Verkoopprijs artikel(en), ontvangen van kopers en door bol.com door te storten
   De prijs van het artikel, dat bol.com heeft geïnd bij de klant. Dit bedrag is inclusief btw, de partner dient dit dus nog zelf af te dragen aan de belastingdienst.
  • Correctie verkoopprijs artikel(en)
   Wanneer een klant een artikel heeft geretourneerd of een verzending is kwijtgeraakt, dan wordt de eerder uitbetaalde verkoopprijs ingehouden.
 • Een opsomming van alle gemaakte kosten, waar bol.com btw factureert. Voor het terugvragen van btw, wordt de btw-grondslag gebruikt. Het btw bedrag dat uiteindelijk teruggevraagd kan worden, wordt het btw-bedrag genoemd op de factuur.

   

  Let op!

  Sommige kosten zijn vrijgesteld van btw, waardoor de btw grondslag kan afwijken van de totaal gemaakte kosten.

De Factuurspecificatie

 • De factuurspecificatie is een gedetailleerd overzicht van je alles-in-1-factuur. Hier kun je per onderdeel op je factuur vinden om welke specifieke artikelen en bestellingen het gaat.

  Wil je dus weten welke artikelen er retour zijn gekomen? Dan kijk je op je factuurspecificatie onder de correctie verkoopprijs artikel(en). In de specificatie kun je ook filteren op EAN of bestelnummer, zodat je ziet wat je per bestelling betaalt en ontvangt. Daarnaast kun je in de factuurspecificatie zoeken of het om Nederlandse of om Belgische bestellingen gaat.

  De factuurspecificatie wordt elke 6 uur bijgewerkt en is dus altijd up-to-date!
  Het bedrag op de tussentijdse factuurspecificatie kan daarom ook wel eens lager zijn dan een paar uur ervoor. Afboekingen en retourzendingen worden namelijk tussentijds verwerkt en verrekend op de tussentijdse specificatie.

Veelgestelde vragen

 • Elke eerste van de maand wordt de factuur definitief gemaakt. De factuur verdwijnt dan voor enkele uren uit je verkoopaccount. Rond het middaguur is de factuur weer beschikbaar.

 • Correcties op de verkoopprijs van de artikelen gaat over artikelen die retour geaccepteerd zijn. De eerder betaalde verkoopprijs wordt ingehouden. De commissie wordt ook gecorrigeerd, deze wordt bij een retour weer teruggeboekt naar jou.

 • De factuur is gebaseerd op alle betaalstromen die in de betreffende maand hebben plaatsgevonden.

  Let op! Een bestelling wordt op de factuur gezet en gecorrigeerd in de maand waarop dit gebeurt. Het kan dus zijn dat de uitbetaling van een bestelling op de factuur van de ene maand staat en de retour van de bestelling op de factuur van een andere maand, omdat hij later retour verwerkt is.

 • Op de Alles-in-1 factuur worden per maand alle opbrengsten en kosten van zowel bestellingen als retouren verrekend. Mocht het zo zijn dat er in een maand meer kosten dan opbrengsten zijn, dan ontvang je een factuur met een ‘Te betalen’ bedrag.
  Een ‘Te betalen’ factuur kan worden betaald door het factuurbedrag, onder vermelding van het factuurnummer, over te maken naar het rekeningnummer dat op de factuur vermeld staat.

 • Het is heel begrijpelijk dat je vaker uitbetaald wil worden als je bijvoorbeeld grote investeringen voor je onderneming wil doen. Helaas kunnen we hier geen uitzonderingen op
  maken en betalen we je elke eerste van de maand uit voor de maand ervoor. Dan kan het nog 2-5 werkdagen duren voor het geld op je bankrekening staat.