De voordelen van Logistiek via bol.com

Alles over de voordelen, tarieven, kosten, mogelijkheden en hoe je je kunt aanmelden

Ben je benieuwd wat Logistiek via bol.com voor jou kan betekenen? Op deze pagina kom je daarachter.

Heb je vragen over de logistieke werkwijze (Opslag, Voorraadplafond, Voorraad, Klantbestellingen, Klantretouren, Klantenservice, Voorraad retouren, Administratie)? Kijk dan op de pagina van Informatie Logistiek via bol.com.

Ben je op zoek naar praktische informatie op het gebied van artikelen omzetten, voormelden, labelen of verzenden? Kijk dan op deze Aan de slag-pagina.

Reserveer je plek

Door de sterk toegenomen vraag voor Logistiek via bol.com kan je op dit moment helaas niet direct gebruikmaken van deze dienst. Wel kun je je alvast inschrijven, zodat je op de wachtlijst komt en kunt starten zodra er weer ruimte is.

Vul het formulier onderaan deze pagina in om zo snel mogelijk te starten met Logistiek via bol.com, het duurt op dit moment ongeveer 6 – 9 maanden voordat je gebruik kan gaan maken van Logistiek via bol.com

De voordelen van Logistiek via bol.com

 • Minder zorgen, meer omzet

  Geen omkijken meer hebben naar het logistieke proces rondom jouw bestellingen en tegelijkertijd meer omzet halen? Het kan! Uit ervaring blijkt dat je met Logistiek via bol.com meer kans hebt op het koopblok, waarmee je conversiecijfers met gemiddeld 30 procent stijgen. Ook worden je artikelen automatisch verkocht in Nederland én België.

  Uitgebreide bezorgopties

  Met Logistiek via bol.com worden jouw artikelen automatisch Select-artikelen. Je klanten profiteren daarmee altijd van de snelste en meest uitgebreide bezorgopties, zonder dat je daar zelf iets voor hoeft te doen. En dat allemaal voor een scherp tarief.

Is jouw aanbod geschikt voor Logistiek via bol.com?

 • Om gebruik te kunnen maken van Logistiek via bol.com en te kunnen profiteren van alle voordelen, dienen jouw artikelen te voldoen aan enkele voorwaarden. De volgende artikelen zijn geschikt voor Logistiek via bol.com:
  • Alleen nieuwe artikelen
  • Maximaal 75 x 55 x 45 cm
  • Maximaal 10 kg
  • Beperkt houdbare artikelen (nog minimaal 100 dagen houdbaar na verkoopdatum)
  • Geen gevaarlijke stoffen (zie onderstaand tabel)

  Gevaarlijke artikelen zijn artikelen die stoffen bevatten uit bovenstaande tabel.

  Hieronder vind je een lijst van voorbeelden van artikelen die vaak worden geclassificeerd als gevaarlijk:

  • Parfum
  • Desinfectiehandgel
  • Spuitbussen onder druk (o.a. deodorant en haarlak)
  • Chloortabletten
  • Geurstokjes
  • Artikelen met alcohol of andere brandbare vloeistoffen
  • Producten met een vlam symbool op de achterkant

  Let op: deze lijst is niet uitputtend! Mocht je niet zeker weten of jouw assortiment geschikt is voor Logistiek via bol.com neem dan contact op met Partnerservice voor persoonlijk advies.

Tarieven Logistiek via bol.com

 • De tarieven van Logistiek via bol.com zijn afhankelijk van het gewicht en de afmetingen.

  Maat Kosten per artikel Kosten per bezorging Totaal per besteld artikel (=kosten per artikel + kosten per bezorging) Tarief op voorraad per maand*
  XS € 1,40 € 1,80 € 3,20 € 0,075
  S € 1,60 € 2,60 € 4,20 € 0,10
  M € 1,95 € 3,05 € 5,00 € 0,30
  L € 2,30 € 3,50 € 5,80 € 0,50

  *XS artikelen kunnen niet per brievenbus naar België worden verzonden. Deze worden altijd verzonden als pakket, daarom betaal je voor XS-artikelen naar België het S-formaat (+ €0,80). 

  In aanloop naar de feestdagen, werken we in de maanden oktober, november en december met een verhoogd tarief (piektarief) voor de opslag van artikelen. Deze tarieven worden tijdig gecommuniceerd.

  Deze tarieven zijn:
  Inclusief:

  • Pick & pack kosten
  • Verzenden
  • Klantenservice
  • Retouren

  Exclusief:

  • Btw
  • Commissie
  • €0,35 toeslag bij breekbare artikelen, horloges, zonnebrillen, tassen/lederwaren, baby- & peuterkleding, kleding & schoenen*
  • €0,35 toeslag bij artikelen met een houdbaarheidsdatum*

  * Binnen deze categorieën ligt het retourpercentage hoger dan gemiddeld of wordt er in het geval van THT en breekbare artikelen extra aandacht besteed aan de verwerking van de bestelling. Om de bijkomende kosten te dekken rekenen we hier een toeslag voor. De toeslag wordt per handeling in rekening gebracht. Het kan dus voorkomen dat de toeslag meer dan een keer wordt toegepast. Bijvoorbeeld in het geval van een breekbaar artikel met een THT datum.

  Controleer regelmatig de tariefgroepen van je artikelen

  Controleer regelmatig of de artikelen die je verkoopt via Logistiek via bol.com in de juiste tariefgroep zijn geplaatst. De tariefgroep vind je terug op de alles-in-1-factuur. Zie je een artikel dat in de verkeerde tariefgroep staat ? Neem dan contact op met Partnerservice.

  Let op!

  Veranderen de afmetingen van jouw verpakkingen? Geef dit dan door aan Partnerservice.

 • De Logistiek via bol.com tarieven per besteld artikel zijn gebaseerd op een bestelling met één van jouw artikelen. Als een klant meerdere artikelen van jou in één keer bestelt, zorgen we ervoor dat dit op de meest efficiënte en voor jou gunstige manier wordt verzonden. Zo betaal je relatief minder per artikel en ben je goedkoper uit. Om je voordeel te kunnen berekenen, is het tarief gesplitst in 2 delen: een bedrag per artikel en een bedrag voor de bezorging.

 • Je kunt via Logistiek via bol.com ook:

  • je artikelen laten stickeren
   Tegen een vergoeding van €0,18 per artikel verzorgen wij de Logistiek via bol.com labels (bSKU- stickers) op elk van jouw artikelen. Deze labels zijn nodig om jouw voorraad te onderscheiden van die van andere partners en de bol.com voorraad. Indien je hebt aangegeven zelf te stickeren en dit niet hebt gedaan, dan is het tarief €0,23 per artikel. Deze stickers zijn namelijk verplicht.
  • je (onverkoopbare) voorraad laten terughalen of vernietigen
   Indien je een artikel wil terughalen of laten vernietigen, wordt hiervoor €0,40 per artikel (exclusief btw) in rekening gebracht. Wil je artikelen retourneren naar een bepaald adres? Dan komen daar naast de €0,40 per artikel (exclusief btw) nog verzendkosten bij. Meer informatie over de tarieven voor het retourneren van artikelen lees je hier:
  Gewicht per colli/per aantal pallets Tarief per colli/pallet binnen Nederland Tarief per colli/pallet naar België
  Colli 5 kg € 4,60 € 4,60
  10 kg € 5,60 € 5,60
  20 kg € 6,60 € 6,60
  25 kg € 7,60 € 7,60
  Pallet 1 € 40,00 € 46,00
  2 € 32,00 € 46,00
  3 € 30,00 € 46,00
  4 en meer € 28,00 € 46,00
  Let op!

  Veranderen de afmetingen van jouw verpakkingen? Geef dit dan door aan Partnerservice.

Vergelijk jouw logisitieke kosten

 • Eigen logistiek
  Logistiek via bol.com
  Verkoopprijs (incl. BTW)
  0,00
  Inkoopkosten (excl. BTW)
  0,00
  Commissie (excl. BTW)
  0,00
  logistieke kosten (excl. BTW)
  Logistieke kosten
  Inclusief inbound verwerking, verzendkosten en verwerking van retourzendingen.
  opslagkosten (excl. BTW)
  Overige kosten (excl. BTW)
  Overige kosten
  Denk hierbij aan klantenservice, verpakkingsmateriaal en retourkosten.
  Overige kosten
  Transportkosten voor verzending naar ons distributiecentrum.
  Marge (excl. BTW)
  0,00
  0,00

Wat zeggen andere partners over Logistiek via bol.com?

Aanmeldformulier Logistiek via bol.com

 • Reserveer je plek

  Door de sterk toegenomen vraag voor Logistiek via bol.com kan je op dit moment helaas niet direct gebruikmaken van deze dienst. Wel kun je je alvast inschrijven, zodat je op de wachtlijst komt en kunt starten zodra er weer ruimte is.

  Vul het formulier onderaan deze pagina in om zo snel mogelijk te starten met Logistiek via bol.com, het duurt op dit moment ongeveer 6 – 9 maanden voordat je gebruik kan gaan maken van Logistiek via bol.com

  Wil jij als ondernemer nóg makkelijker meer verkopen?

Tip!

Zie ook de gebruikersvoorwaarden van Logistiek via bol.com