Stap voor 12 mei over naar de API V3.0

Werk je geautomatiseerd? Dan is het belangrijk dat je voor 12 mei 2020 overstapt naar de bol.com Retailer API V3.0, omdat eerdere versies vanaf die datum uitgaan en dus niet meer zullen werken. Hoe je kunt overstappen en wat de voordelen van de API V3.0 zijn, lees je hier.

De bol.com Retailer API V3.0 is veiliger, consistenter, eenvoudiger en completer en biedt verschillende voordelen ten opzichte van oudere versies.

Uitstel overstap API V3.0

We begrijpen dat niet iedereen de overstap naar de API V3.0 voor 1 april kan afronden – mede door de situatie omtrent het coronavirus. Daarom wordt de uiterste datum om over te stappen naar de API V3.0 uitgesteld naar 12 mei 2020. Wel willen we je vragen niet tot het laatste moment te wachten en de overstap vlot af te ronden.

Hoe kan ik overstappen?

Er zijn vier manieren om over te stappen van een oudere versie naar de bol.com Retailer API V3.0:

 1. Heb je IT-capaciteit tot je beschikking? Laat die de API voor je ombouwen naar de nieuwe versie, aan de hand van deze migratiegids.
 2. Heb je geen IT-capaciteit tot je beschikking? Neem dan een intermediair in de arm die je kan helpen over te stappen naar de nieuwe versie. Het voordeel hiervan is dat je API op deze manier in de toekomst automatisch geüpdatet blijft.
 3. Werk je met Magento? Maak dan gebruik van de Magento 2 module, speciaal ontwikkeld voor partners van bol.com. Klik hier voor de bijbehorende instructies. Let wel: met deze plugin in je je Logistiek via bol.com-bestellingen nog niet behandelen.
 4. Werk je met WooCommerce? Maak dan gebruik van de Woosa plugin, speciaal ontwikkeld voor partners van bol.com. Klik hier voor de bijbehorende instructies.

Wil of kun je niet overstappen naar de nieuwe versie? Dan kun je altijd weer gaan werken via het verkoopaccount.

Voordelen API V3.0

Praktische voordelen van de bol.com Retailer API V3.0 zijn onder andere:

 • Volumekorting – Je kunt eenvoudig volumekorting instellen bij verschillende artikelen.
 • Retouren – Je kunt zelf retouren aanmaken. Ook krijg je een overzicht van je afgehandelde retouren – inclusief je Logistiek via bol.com-retouren.

Daarnaast komen er nog nieuwe innovaties aan op het gebied van:

 • Productinformatie – Met de nieuwe content API kun je eenvoudig productinformatie toevoegen en wijzigen, waarna direct feedback volgt of de upload geslaagd is. Dit komt binnenkort beschikbaar – het is er al wel in bèta.
 • Inzichten – Je kunt bij de artikelen waarbij je het koopblok hebt het percentage klantbezoeken op jouw productpagina’s inzien, over een specifieke periode. Dit komt binnenkort beschikbaar – het is er al wel in bèta.
 • Verkoopvoorspelling – De nieuwe verkoopvoorspelling geeft inzicht in de verwachte hoeveelheid verkopen over een specifieke periode, gebaseerd op eerdere verkopen. Dit kan helpen bij inkoop- en voorraadplanning. Dit komt binnenkort beschikbaar – het is er al wel in bèta.
 • Afhaalpunten – Hiermee kun je artikelen leveren aan de bol.com afhaalpunten bij Albert Heijn.
 • Logistiek via bol.com – Kleine verbeteringen, zo kun je onder andere de hoogte van het voorraadplafond inzien en weet je precies hoeveel assortiment je kunt toesturen.
 • Pushberichten – Statusupdates omtrent nieuw aanbod en aanbodwijzigingen komen binnen zodra dit beschikbaar is.

Voor de techneuten

Ook op technisch gebied is er een aantal mooie verbeteringen doorgevoerd in V3.0. Zo is de opbouw van code consistenter gemaakt, is de authenticatie eenvoudiger gemaakt met OAuth 2.0, is er naast XML ook JSON-format beschikbaar, is de documentatie verbeterd (met redoc) en is er een representatieve demo-omgeving.