Automatiseren via bol.com

Met Automatiseren via bol.com kun je een koppeling maken tussen je eigen computersysteem en je bol.com verkoopaccount, zodat je je verkopen via bol.com vanuit één plek kunt beheren. Meer over deze koppelingen vind je op deze pagina.

Bekijk de voordelen

Bij bol.com werken we met een API-koppeling die je gratis kunt gebruiken. Via deze bol.com Retailer API kun je onder andere je bestellingen behandelen, je voorraad beheren en je verkoopprijzen invoeren. Daarnaast is er de Content FTPS waarmee je productinformatie kunt uploaden.

Heb je nog vragen?

Of wil je zelf een dienst aanbieden? We horen graag van je!

serviceplatform@bol.com

Bestellingen beheren via de bol.com Retailer API

Krijg je veel bestellingen binnen via bol.com en behandel je die liever in je eigen verkoopsysteem? De bol.com Retailer API biedt dan de volgende voordelen:

 • Bestellingen ontvangen en afhandelen in je eigen systeem
 • Automatisch doorsturen van track & trace nummers naar bol.com
 • Eén duidelijk overzicht van lopende bestellingen

Beheer van aanbod via de bol.com Retailer API

Wijzig je je aanbod regelmatig – bijvoorbeeld in voorraad, prijs of levertijd? Ook daarvoor is de bol.com Retailer API handig, want daarmee kun je je aanbod gemakkelijk aanmaken, wijzigen en verwijderen vanuit je eigen verkoopsysteem.

 • Synchronisatie van voorraad tussen jouw systeem en bol.com
 • Direct prijswijzigingen doorgeven aan bol.com
 • Schakel eenvoudig tussen eigen levering en Logistiek via bol.com

Logistiek via bol.com

Ook wanneer je gebruikmaakt van Logistiek via bol.com biedt de bol.com Retailer API voordelen, namelijk:

 • Altijd inzicht in je voorraad in het bol.com distributiecentrum
 • Inzicht in de bestellingen die bol.com voor je heeft behandeld
 • Automatisch je vooraanmelding doorgeven

Productinformatie beheren via de Content FTPS

Wil je productinformatie geautomatiseerd aanleveren? Dan kan dat met de Content FTPS, waarmee je content aanlevert in een tab-gescheiden tekstbestand.

 • Productinformatie rechtstreeks uploaden op de bol.com FTPS-server
 • Nieuwe artikelen uit jouw systeem zijn ook direct beschikbaar via bol.com

Wat andere partners zeggen over Automatiseren via bol.com

Hulp bij automatiseren?

Wil je tijd besparen of is er binnen jouw bedrijf niet (genoeg) kennis aanwezig om deze koppelingen zelf te realiseren? Dan heeft bol.com een aantal betrouwbare intermediairs geselecteerd. Je kunt hier zelf een keuze uit maken; bol.com heeft geen overeenkomst met deze bedrijven.

Kieshulp

Gold partner

 • Biedt koppelingen voor zowel aanbod-, order- als productinformatiebeheer
 • Biedt uitgebreide ondersteuning met reactie binnen 2 uur
 • Biedt naast standaard dienstverlening additionele modules en extra's

Silver partner

 • Biedt koppelingen voor zowel aanbod-, order- als productinformatiebeheer
 • Biedt uitgebreide ondersteuning met respons binnen 2 uur
 • Biedt naast standaard dienstverlening additionele modules

Bronze partner

 • Biedt koppelingen voor specifieke bol.com-processen
 • Biedt ondersteuning met reactie binnen een werkdag

Resultaten (8)

bronze partner

AdvertentiePlanet

Met AdvertentiePlanet kunnen webshophouders automatisch en voordelig artikelen verkopen op bol.com, zonder dat daar technische kennis voor nodig is. AdvertentiePlanet is onderdeel van EasyAds Europe en is gevestigd in Breukelen. EasyAds heeft twee verschillende tools voor bol.com, namelijk AdvertentiePlanet met koppelingen voor alle relevante kanalen in Europa, en het specifiek voor bol.com ontwikkelde Bolfeed.

bronze partner

JustFEED BV

JustFEED heeft het afgelopen jaar honderden bedrijven een prominente plek op internet bezorgd, onder andere door hun aanbod te publiceren bij bol.com. Deze klanten hebben de afgelopen maanden een gemiddelde omzet van ruim 13.000 euro per maand behaald.

bronze partner

Vleks

Slim, efficiënt en lucratief E-commerce management, dat is wat Vleks voor je organiseert. Het systeem Vleks is een onderdeel van het totaal E-commerce ecosystem (ERP-driven). Het intelligent systeem van Vleks drijft op een bron aan continue uitdijende data hoeveelheden die slim worden toegepast op uw productassortiment. Een webshop is geen vereiste. Het is mogelijk om je assortiment in Vleks direct te beheren en/of importeren vanuit een bol.com account.

bronze partner

Tradebyte

Tradebyte werkt in een modern ecosysteem voor digitale handel en geeft daarmee antwoord op de uitdagingen in e-commerce. Zo bieden zij volledig geïntegreerde interfaces in één SaaS-oplossing – bijvoorbeeld voor productinformatiebeheer en orderbeheer. Ook helpt het je inhoud te creëren, verbeteren en vertalen en kan het technologische systemen verbinden. Zo is het Tradebyte ecosysteem ook te koppelen aan API.

gold partner

Vendiro

Vendiro helpt retailers en brandowners succesvoller te zijn op Marketplaces. Dankzij 10 jaar ervaring, slimme techniek en de volledige focus op Marketplaces lukt het hun klanten de omzet, maar ook de marge flink te laten stijgen.

silver partner

EffectConnect

EffectConnect verzorgt sinds 2011 geautomatiseerde koppelingen met webshops voor ondernemers die verkopen via bol.com. Via standaard plugins zijn veel webshop systemen (zoals Magento, WooCommerce, Lightspeed etc.) te koppelen en via onze API kan ook elke maatwerk webshop gekoppeld worden. Door inzet van slimme tools zoals de repricer en mobiele sales-tracker apps ontzorgt EffectConnnectd en het supportteam helpt snel bij vragen en geeft aan waar kansen liggen.

silver partner

Channable

Channable biedt een online marketingtool aan voor marketeers en webshopeigenaren om op eenvoudige wijze datafeeds te optimaliseren. Zo kun je vanuit een of meerdere bronfeeds of webshop koppelingen gemakkelijk adverteren op bol.com. Channable koppelt met de laatste versie van de API van bol.com waardoor je producten direct ingeladen kunnen worden. Indien nog niet alle producten aan de vereiste specificaties voldoen, zijn deze producten aan te passen met intuïtieve als-dan regels. Deze regels worden toegepast op alle of een selectie van de producten met als resultaat dat de juiste producten op de juiste manier online te koop staan op bol.com.

gold partner

ChannelEngine

ChannelEngine ontsluit producten via het platform naar nationale en internationale marktplaatsen. Dit gaat rechtstreeks vanuit bestaande E-commerce, ERP en logistieke systemen waarmee reeds koppelingen gereed zijn. Partners kunnen eenvoudig en snel bereik verbreden en vergroten.

Niet gevonden wat je zocht?

Partnerservice staat voor je klaar