11-8: technische storing

Eerder vandaag op dinsdag 11 augustus heeft er een technische storing plaatsgevonden welke mogelijk impact heeft gehad op jouw verkoopprocessen.

Hoge impact

Gemeld om:11 augustus 2020 11:33:37

Eerder vandaag, tussen 10:50 en 11:40, was er een technische storing gaande waar jij als partner op meerdere gebieden hinder van hebt kunnen ervaren.

  • Er ontstaan momenteel nog foutmeldingen bij het bevestigen van bestellingen DPD op de trajecten binnen Nederland en van Nederland naar België. Indien je leverbelofte het toelaat, adviseren je indien mogelijk even te wachten met het bevestigen van je bestellingen en het later nogmaals te proberen. Een deel van de bestellingen wordt wel met succes verwerkt.
    Eerder deze ochtend zijn er ook problemen geweest met het bevestigen van bestellingen met een label van PostNL en DHL. Deze issues zijn inmiddels weer verholpen.
  • Je kunt tussen 10:55 en 11:15 problemen hebben ervaren bij het openen, inzien en verwerken van klantvragen. Dit issue is inmiddels verholpen. Hetzelfde geldt voor foutmeldingen bij het versturen van een e-mail naar de klant – deze mails zijn alsnog verzonden en het probleem is inmiddels opgelost.
  • Maak je gebruik maken van een API? Kijk dan hier.

    Excuses voor het ongemak.