Heb ik verkooprechten nodig?

Aanvullende verkoopvoorwaarden en merkenbeleid voor je aanbod

Om het dagelijks leven van onze klanten samen makkelijker en leuker te kunnen maken, is het belangrijk om hen een betrouwbaar en veilig assortiment te bieden. Om dit te kunnen waarborgen gelden er voor bepaalde productgroepen aanvullende verkoopvoorwaarden en is er in sommige gevallen een merkenbeleid. Of dit ook geldt voor jouw assortiment, kun je op deze pagina terugvinden.

Vul onderstaand veld in en volg de stappen om te zien of ervoor jouw artikelen aanvullende verkooprechten of een merkenbeleid zijn. Ook lees je hier wat je kunt doen om verkooprechten te krijgen.

Coronagerelateerd aanbod

De instroom op coronagerelateerde categorieën is tijdelijk gepauzeerd. Heb jij je verkoopaccount aangemeld na 16 maart 2020? Dan is het helaas niet mogelijk om artikelen zoals mondmaskers en desinfectiemiddelen aan te bieden. Bekijk hier meer informatie over coronagerelateerde artikelen.

Cadeaukaarten

In de cadeaukaartcategorie kunnen enkel onderstaande merken aangeboden worden. Ben je niet zelf merkeigenaar van het betreffende merk? Dan heb je schriftelijk toestemming nodig van de merkeigenaar om het merk te mogen verkopen.

Staat de cadeaukaart die je gaat aanbieden niet in onderstaand overzicht met goedgekeurde merken? Dan dient het betreffende merk eerst getoetst te worden.

Via het tabblad ‘Aanvraag verkooprechten’ dien je jouw merkautorisatie en/of verkooprechten aanvraag voor het betreffende merk in.

Niets gevonden voor "". Probeer iets anders.

Wil je cadeaukaarten aanbieden? Dan dien je aan een aantal criteria te voldoen. Ook is het belangrijk dat je je aan de specifieke voorwaarden en richtlijnen voor de verkoop van cadeaukaarten houdt. Op deze pagina lees je hier meer over.

Hoe wordt jouw aanvraag getoetst?
Om verkooprechten te krijgen voor het verkopen van cadeaukaarten via het platform, dien je aan de volgende criteria te voldoen:

 • Je bent merkeigenaar (BOIP merkenregister) of hebt schriftelijk toestemming van de merkeigenaar/leverancier om het merk te verkopen.
 • Je hebt een geldige KvK-inschrijving, waarbij in de activiteiten van de onderneming is opgenomen dat de onderneming zich bezighoudt met de productie en/of in- en verkoop van cadeaukaarten.

Aanbod en levering
Voor het aanbieden van cadeaukaarten via het platform geldt een aantal strikte voorwaarden. Dit zijn ze:

 • Er is maximaal één producttype/thema cadeaukaart per merk toegestaan, tenzij schriftelijk anders overeengekomen.
 • Er worden geen digitale cadeaukaarten aangeboden via het platform.
 • Er mogen maximaal 10 verschillende waardes per cadeaukaart aangeboden worden, tenzij schriftelijk anders overeengekomen met de cadeaukaartwinkel.
 • Het is niet toegestaan de dienst Adverteren via bol.com in te zetten in de cadeaukaartwinkel.
 • Levering dient door de verkooppartner zelf afgehandeld te worden. Levering via ‘Logistiek via bol.com’ is tot nader bericht niet mogelijk voor cadeaukaarten.
 • De verzendkosten mogen niet doorberekend worden in de verkoopprijs van een cadeaukaart.
 • De aanbieder draagt zorg en is verantwoordelijk voor de verificatie bij aflevering (zoals ID-check aan de deur).
 • Bij toestemming bieden we de bol.com cadeaukaart, indien door beide partijen gewenst, ook aan via het on- en/of offline kanaal van de betreffende aanbieder.

Richtlijnen productinformatie

 • De artikelen (EAN’s) die je aanbiedt zijn bij GS1 geregistreerd met de merkeigenaar als licentiehouder.
 • Alleen officieel geregistreerde merknamen (BOIP merkenregister) zijn toegestaan. Artikelen die ingeladen zijn onder een niet geregistreerde merknaam of een onjuist merk worden offline gezet.
 • De productomschrijving en -afbeeldingen van de artikelen voldoen aan de richtlijnen van de productinformatiehandleiding.

De cadeaukaart artikelen (EAN’s) die je wil aanbieden dienen bij GS1 geregistreerd te staan door de merkeigenaar.
Vul onderstaand formulier volledig in om de gewenste autorisatie(s) aan te vragen.

Veelgestelde vragen

 • Om er vanuit te kunnen gaan dat ook onze partners zich kunnen en zullen committeren aan de wettelijke verplichtingen die gelden voor de verkoop van geuren binnen de Europese Unie vragen we om een aanvullende verklaring te ondertekenen. Daarbij geldt dat uitsluitend geuren die bestemd zijn voor in de Europese Unie, verkocht kunnen worden via bol.com. We zien dit als een noodzakelijke preventieve maatregel die zowel ons als onze betrouwbare partners beschermt en daarmee de kwaliteit van bol.com als winkelplatform waarborgt.

 • Om ervan uit te kunnen gaan dat ook onze partners zich kunnen en zullen committeren aan de wettelijke verplichtingen die gelden voor de verkoop van assortiment in de productgroepen tassen en zonnebrillen. We zien dit als een noodzakelijke preventieve maatregel die zowel ons als onze betrouwbare partners beschermt en daarmee de kwaliteit van bol.com als winkelplatform waarborgt.

 • Mocht je vragen hebben over de verkoop van andere artikelen dan kun je contact opnemen met Partnerservice.

 • Bol.com neemt de  aanvraag binnen 5 werkdagen in behandeling.